Známy zvolenský naturálny kulturista Winkler majstrom a vicemajstrom Európy

V roku 2018 absolvoval úspešný zvolenský naturálny kulturista Peter Winkler len dve súťaže. Na oboch však exceloval.

Známy zvolenský naturálny kulturista Winkler majstrom a vicemajstrom Európy

ZVOLEN. Známy zvolenský a úspešný naturálny kulturista Peter Winkler má za sebou ďalší v uplynulom roku dve úspešné vystúpenia. Oba sa odohrali ešte v októbri.

Je pravda, že si Winkler prvú polovicu roka 2018 zrejme predstavoval inak. V jarnej časti sezóny mal v pláne súťažiť na majstrovstvách sveta federácie INBA v neďalekom Brne. Ale poznáte to. Človek mieni .... „Na jar mi však prípravu prerušila chrípka a tak som svoj štart presunul až na jesennú súťažnú sezónu,“ povzdychol si.

Winkler sa naposledy súťažne predstavil pred rokom a pol. „Roky mi pomaly pribúdajú a konkurencia stále stúpa. Teraz už súťažím vo vekovej kategórii Masters II, čo je kategória pre mužov od 50 do 60 rokov. Pre mňa je však najväčšiu výzvou účasť v hlavnej mužskej kategórii (21 - 40 rokov), konkrétne do 180 cm výšky. Preto posledné roky súťažím na každej súťaži v oboch kategóriách,“ vysvetlil.

Skúsený Zvolenčan tak zaznamenal prvú súťaž až začiatkom októbra. Vo Viničnom sa konalo podujatie VICTORIA Natural Cup 2018, ktoré bolo aj nominačným podujatím na európsky šampionát v Maďarsku. Aj napriek tomu, že sa na žiadnej súťaži nezúčastnil poriadne dlho, nebolo to vôbec badať. Winker vyhral spojenú kategóriu Masters, spojenú kategóriu mužov a na záver sa mu podarilo získať aj absolútne prvenstvo v naturálnej kulturistike.

Keďže Peter Winkler vo Viničnom nominoval, tak ho v závere októbra čakali majstrovstvá Európy federácie INBA v maďarskej Tatabányi. Winkler opäť potvrdil svoju precíznosť a skvelú formu. V kategórii Masters II sa stal majstrom Európy a v hlavnej mužskej kategórii do 180 cm skončil druhý za neskorším absolútnym víťazom Poliviosom Deligiannisiom z Grécka a právom mu tak patrí aj titul vicemajstra starého kontinentu.

Galéria

Galéria

DSC00346.jpg

Partneri